20. 5. 2013.

Vrasna


Vrasna je manje letovalište koje se nalazi između Stavrosa i Asprovalte. Zanimljivo je da se sastoji od dve celine: Vrasna Paralia koja je bliža Stavrosu (do koga nije moguće doći uz plažu zbog nekog vojnog objekta) i NeaVrasna odakle se šetalištem uz plažu dolazi do Asprovalte.
Za razliku od neuređene Vrasna Paralie, Nea Vrasna pruža neophodan komfor turistima koji se ogleda u uređenijim ulicama, šetalištu uz more, većem broju prodavnica i restorana, dečjim igralištima i čuvarem plaže koji je dragocen jer je zona plićaka dosta kraća pa deca i neplivači moraju biti pod budnim nadzorom.
Uređeno šetalište koje se proteže do susedne Asprovalte
Nea Vrasna je mirno i tiho letovalište koje postaje nešto živahnije avgusta meseca kada se u njemu praznuje crkvena slava praćena vašarskom atmosferom.
Turisti imaju priliku da se snabdeju namirnicama u čak tri supermarketa sa pristupačnim cenama. Osim toga, tu je pekara i mesara, a ponedeljkom je uz šetalište do Asprovalte pijaca sa svežim voćem i povrćem, mada ni ponuda kineske robe nije zanemarljiva.
Lokala koji nude giros, suvlaki, palačinke, pice i korfne, već šta ko voli, ima na pretek.
Nekoliko barova i kafića sa ležaljkama i suncobranima je nanizano uz šetalište koje je do ulaza u Apsrovaltu osvetljeno. Ako ste sa decom krenuli put Asprvalte, pripremite se na dodatne troškove u vidu luna parka i karting staze.

Нема коментара:

Постави коментар