20. 5. 2013.

Olimpik Bič


Na samo 670km od Beograda je popularno letovalište Olimpik Bič koje se nalazi na 6 kilometara od Katerinija, administrativnog i trgovačkog centra regiona Pierie u kome se po povoljnim cenama može kupiti kvalitetna kožna jakna ili krznena bunda. Dugom i širokom peščanom plažom čiji se plićak proteže par stotina metara spojen je sa 3 kilometara udaljenom susednom Paralijom do koje se može doći i turističkim vozićem. Godinama unazad se obalni deo zaštitinim mrežama uspešno brani od meduza koje nastanjuju Solunski zaliv sredinom avgusta.
Široka i duga peščana plaža
Sve je podređeno porodicama sa decom što se vidi po parku koji obiluje klackalicama i ljuljaškama. Uz plažu je red kafića i barova čije ležaljke i suncobrane možete besplatno koristiti uz poručeno piće koje košta od oko 5 evra u proseku.
Ponuda brze hrane je raznovrsna a cene povolje, a za nabavku namirnica su zadužena dva dobro snabdevena supermarketa kao i nekoliko manjih marketa i piljara.
U podne je pusto ali čim padne veče mesto živne
Ako ste mlađi i tragate sa večernjim provodom, najbolje je otići u Paraliu u diskoteku Omilos koja je kao i svake sezone dobro posećena.
Za one koji traže nešto više od svog odmora osim sunčanja i lupanja, organizuju se jednodnevni izleti do Meteora sa fascinantnim manastirima uklesanim na stenvitim vrhovima koji se nestvarno uzdižu iz doline, kao i do planine Olimp u kome ćete videti zevsovu kadu.

Нема коментара:

Постави коментар