11. 5. 2013.

Plaže na Tasosu



Najpoznatije plaže su kilometrima duga Golden Beach sa dugim plićakom i konstantnim talasima na radost dece i neplivača, Makriamos plaža koja je ugostila najveće bungalov naselje na ostrvu, Mermerna plaža sa svetlobelim šljnkom koje se sjaji na suncu, Paradise Beach, Aliki plaža sa svim nijansama zelenog i plavog mora, Potos, duga peščano-šljunkovita plaža, Livadi, Astris, vrlo popularna Tripiti plaža, Glifoneri i mnoge druge.
Golden Beach
Na ovim plažama ćete uz naručeno piće imati čitav dan na raspolaganju ležaljku i suncobran. Ako želite da prostrete peškir ispod sopstvenog suncobrana, niko vas neće ometati u tome. Cene pića su od 3-6 evra. Plažom krstare prodavci krofni, voća i kuvanog kukuruza, ali i afro-trgovci koji pokušavaju da vam prodaju svakakvu robu. Prilično su nametljivi i teško odustaju od ubeđivanja da je to što vam prodaju upravo ono što vam odavno treba.
Metalia Beach
Ako imate nameru da istražujete plaže, napravite plan i neki uži izbor plaža, imajući u vidu vaše lične afinitete i spoznaju da su dve plaže dnevno više nego dovoljne za pravo upoznavanje. U suprotnom ćete jurcati sa jedne na drugu, bez šanse da osetite njihove draži, kako bi ste ispunili preambiciozno osmišljen plan. 
Livadi Beach
Tasos je destinacija koja pogoduje parovima, porodicama sa decom i starijim turistima. Mlađe društvo koje traži lude noćne provode će biti zatečeno nedostatkom istih, iako postoji diskoteka na otvorenom na izlazu il Limenarije prema Potosu a u zadnjih nekoliko godina se na plaži Psili Amos zahvaljujući aktuelnom baru stvara party atmosfera poput one u Kavosu na Krfu, Laganasu na Zakintosu ili Malja na Kritu. Turistički poslenici na Tasosu ipak nerado otvaraju prostor mladim neformalnim i porocima sklonim gostima.
Aliki Beach


Нема коментара:

Постави коментар