20. 5. 2013.

Paralia


Paralia, čije ime na grčkom znači plaža, jer se odnosi na terminološku odrednicu da je to plaža grada Katerinija je najpopularnije letovalište naših turista. Razlozi za takav staus su na prvom mestu duga i široka peščana plaža sa vrlo postepenim ulaskom u more, blizina Katerinija u kome je puno butika sa kožom i krznom i kratko vreme putovanja koje, ako nema gužve na granicama, može biti i kraće od 8 sati.
Paralia ima dosta restorana, kafića i barova, dve diskoteke koje rade do ranog jutra Gold i Omilos i dva popularna kluba Kokos i Habana. Podjednako je pogodan porodicama sa decom, parovima i mađim grupama. Stariji turisti će možda imati prmedbu na nešto izraženiju buku tokom večeri, ali svako posećenije letovalište koje živi samo od turizma i samo tokom sezone kao što je Paralija nosi teret bučnijeg mesta.
Slikano sa jednog od kamenih nasipa
Turistički vozić saobraća do obližnjeg Olimpik Biča do koga se može doći i šetnjom duž 3 kilometara osvetljenom stazom uz obalu. Do Katerinija se može lokalnim autobusom odakle se po želji preseda u voz i putuje do Soluna, Zejtinlika ili velikog akva parka.
Za decu je namenjen mali akva i luna park, nekoliko manjih igraonica i dosta prostora za bezbednu igru.
Crkva Agia Fotini, nalazi se na samoj plaži ovog letovališta
Supermarketi su dobro snabdeveni, cene su umerene a pekare, poslastičarnice, štandovi sa girosom i palačinkama dodatno obezbeđuju široki izbor varijanti za ishranu. Poseta Meteorima, arheloškom lokalitetu Dion i planini Olimp su najpopularnije celodnevne ekskurzije u organizaciji lokalnih agencija

Нема коментара:

Постави коментар