20. 5. 2013.

Nei Pori


Poznato letovalište se sastoji od starog i novoizgrađenog dela sa srkvom i parkom kao granicom. Novi deo je počeo da se gradi 60-tih godina prošlog veka i karakterišu ga široke ulice sa dosta mesta za parkiranje i novije kuće za izdavanje. Sa obronaka obližnjeg brda dopire nešto svežiji vazduh koji prija posle celodnevne žege. Uz dugu peščanu obalu koja je spojena sa 3 kilometara udaljenim Platamonom je niz restorana i barova sa ležaljkaam i suncobranima ali ima dovoljno mesta i za one koji žele postave svoj peškir i suncobran. Plićak se proteže do 50 metara od obale što pogoduje deci i neplivačima.
Široka peščana plaža
Plićak se prostire do 50m od obale













Nei Pori je letovalište pogodno za porodice sa decom, parove i starije turiste jer ima neki svoj usporeni ritam i mir. Do Platamona u kome ina nešto večernje zabave saobraća turistički vozić a do Larise ili Katerinija lokalni autobuski prevoz. Železnička stanica odakle možete do Soluna je nedaleko od crkve.
Imajući u vidu blizinu močvarne oblasti na periferiji mesta, treba poneti tablete ili kremu protiv komaraca koji mogu biti prilično agresivni.
U letovalištu nema supermarketa pa se nabavka odvija u manjim prodavnicama i piljarama, što nije veliki hendikep jer vlasnici trgovina dobrom ponudom nadomešćuju nepostojanje Lidla ili Arvanitidisa.
Ako dolazite sa decom, ne brinite, neće im biti dosadno jer se uz šetalište do Platamona nalazi nekoliko igrališta i luna parkova.

Нема коментара:

Постави коментар