29. 11. 2012.

Istočni deo Krita

Bilo da ste smešteni u drugom gradu po veličini - Hanji odnosno manjim naseljima zapadno od grada kao što su Agia Marina ili Platanjas ili u manjem Retimnu ili susednim letovalištima Platanes, Panormo ili Bali, bićete u prilici da posetite najlepše plaže ovog dela ostrva.
Od Balos lagune na samom severoistoku, Falasarne, Sfinarija pa do fantastične karipske lagune Elafonisi sa rozikastim peskom i kristalno bistrim morem na krajnjem jugoistoku promiču neverovatni prizori koji dugo ostaju u pamćenju.
Balos laguna
Sfinari
Elafonisi
Falasarna
























Kada se krene južnom obalom ostrva koje zapljuskuje Libijsko more ređaju se brojne uvale sa šljunkovitim i peščanim plažama od kojih je peščana Frangokastelo povlašćena jer ima i svoju tvrđavu, da bi se pri kraju otplovljavanja ostrvom oko zadržalo na Preveli plaži koja deli mesto pod suncem sa rečicom koja se ovde uliva u more. Nešto dalje je čuvena Matala plaža sa pećinama u stenama. Nju su prvi koristili pripadnici hipi komune a danas je vrlo posećena. Dalje je već zamišljena granica sa zapadnim delom ostrva.

Frangokastelo
Preveli
Matala


Нема коментара:

Постави коментар