23. 7. 2012.

Sigurna rezervacija Last Minute aranžmana preko interneta

Koliko je pouzdana Last Minute ponuda? Istraživali smo nekoliko važnih segmenata ove popularne ponude. Svaka od narednih elemenaa je podjednako važna i zahteva Vašu punu pažnju.

Sigurnost
Letovanje treba rezervisati samo preko pouzdanih sajtova koji se odlikuju pouzdanim informacijama, svakodnevnim ažuriranjem aktuenih ponuda, on line pružanjem svih informacija i odgovornim odnosom prema klijentima.

Transparentnost
Svaka Last Minute ponuda treba da ima uslove pod kojima se prodaje i sadržaj u kome se navodi šta jeste i šta nije uključeno u aranžman. Ti podaci kao i Optšti uslovi putovanja moraju biti lako dostupni. Informacija o Last Minute aranžmanu sadrži datum polaska ili datum početka aranžmana, broj noćenja ili broj dana, vrstu smeštajne jedinice, vrstu prevoza i cenu aranžmana sa obračunatim popustom.

Uporedivost
Potrebna je mogućnost upoređivanje cene i sadržaja Last Minute ponude sa cenom i sadržajem regularnog aranžmana.

Pouzdanost sajta
Podaci o agenciji preko koje rezervištete sranžman treba da sadrže naziv firme, njen pravni oblik, matični broj, PIB,  adresu, br. telefona, faksa i e-mail adresa.

Način plaćanja
Prilikom plaćanja karticom, moguće je da agencija traži doplatu takse. To mora biti jasno naznačeno, kako kupac ne bi naknadno bio doveden u situaciju da je plaća. Takođe, opcija putnog osiguranja mora biti jasno naznačena da je kupac ne plaća ako ne želi.

Vaši podaci
Prilikom popunjavanja rezervacionog upita pažljivo popunite podatke koji se od Vas zahtevaju, kao što su imena i prezimena putnika, uzrast dece i Vašu e-mail adresu i telefonski broj za kontakt. Po prospeću potvrde o rezervaciji, proverite šta je sve ušlo u cenu (prevoz trajektom, upotreba klima uređaja i sl.) Potvrdu odštampajte i ponesite sa sobom na put.

Saveti
Pre nego što krenete na put proverite kolika je dozvoljena težina prtljaga za avionski prevoz, da li ste u obavezi da primite neku vakcinu (i za to dobijete potvrdu), koliko pasoš još treba da važi posle završetka aranžmana, plaćanje neophodnih viza na aerodromima, iznos aerodromskih taksi i takse za gorivo, transfer do i od hotela i sl.

Нема коментара:

Постави коментар