22. 11. 2012.

Prirodne lepote i znamenitosti Rodosa


Ako ste ljubitelj prirode, osim lepih krajolika i obala ostrvo krije i dva nesvakidašnja aduta a to je Dolina leptirova u kome se tokom jula i avgusta pari na stotine hiljada tigrastih leptirova i Sedam izvora, prirodni fenomen u kome se na malom prostoru nalazi čak sedam izvora hladne vode koji se ulivaju u potok tirkizne boje.
Dolina leptirova - Petalides
Dolina Leptirova - staze
Dolina leptirova - Tigrasti leptiri
Sedam izvora
Sedam izvora
Sedam izvora

Akropolj kod Lindosa
Akropolj kod Lindosa je pravo prosvetljenje za ljubitelje antičkog perioda. 4000 godina stari hram i prateći objekti se nalaze na vrhu 116m visokog platoa sa koga se pruža pogled na slikovitu plažu Apostola Pavla i belo okrečene kuće u podnožju brda. Ako nemate kondiciju za savladavanje strme staze, ne brinite, za 5€ možete koristiti taxi magarca koji će Vas dovesti do ruševina drevnog akropolja.
Terme Kalitea
Nekadašnje banjsko letovalište u Kalitei je poznato po veoma lepoj građevini u obliku kupole pod kojom je izvirala topla voda. Izgrađena za vreme dominacije Italijana 1929.god. za potrebe bogatih klijenata, nakon rata je zapostavljena da bi je 2007.god. obnovili i dali puni sjaj. Uz stenovitu plažu su napravljene mali peščani „separei“ sa ležaljkama i stazama do obale u koju se ulazi kao u bazen preko metalnih lestvi.

Нема коментара:

Постави коментар